Kirjanpidon ja taloushallintopalveluiden hinta

Kirjanpidon ja taloushallintopalveluiden hinta

Kirjanpidon tai taloushallintopalveluiden hintaan ei ole yhtä yksiselitteistä vastausta. Palveluita ei voida hinnoitella vastaavasti kuin esimerkiksi tietokoneen ostoa, sillä jokainen asiakas on erilainen ja palvelu koostuu useasta osasta. Tilitoimiston hinnoittelu perustuu yleensä tuntiveloitukseen tai kiinteään veloitukseen. Kilpailuttamalla tilitoimistot saadaan yleensä hyvä kuva, mikä vaihtoehdoista tulee asiakkaalle edullisemmaksi.

Tilitoimiston hintaan vaikuttaa myös moni muu seikka, kuten mitä palveluita toimeksiantoon sisältyy. Palvelut vaihtelevat pelkästä lakisääteisestä kirjanpidosta ja palkanlaskennasta, sähköisiin palveluihin, johdon raportointiin sekä verokonsultointiin. Laajempi palveluvalikoima on usein pitkällä aikavälillä kustannustehokkaampi yritykselle. Ennen tilitoimiston kilpailuttamista on hyvä miettiä mitä palveluita tilitoimistolta haluaa ostaa.

Kuinka tilitoimistopalvelut hinnoitellaan

Tilitoimistopalvelut hinnoitellaan yleensä joko kiinteästi, tositteiden, henkilöstön tai tapahtumien määrään perustuen, tai tuntiveloituksella, käytettyyn aikaan perustuen. Lisäksi tilinpäätöksen, tasekirjan tai veroilmoituksen laatiminen voidaan hinnoitella erikseen.

Tilitoimistot saattavat periä myös erilaisia lisämaksuja, joiden arviointi voi olla hankalaa kirjanpitoa tai taloushallintoa kilpailuttaessa. Suosittelemme valitsemaan tilitoimiston, jolla on mahdollisimman läpinäkyvä hinnoittelu ja joka tuntee asiakkaan liiketoiminnan ja voi näin jo etukäteen nostaa esille kirjanpidon ja taloushallinnon hintaan liittyviä asioita.

ProPlazan kautta löydät helpoiten juuri sinulle sopivan tilitoimiston tai kirjanpitäjän.

Taloushallintoa ja kirjanpitoa ulkoistettaessa tai kilpailuttaessa on hyvä kartoittaa minkälaisia palveluita ja paketteja eri palveluntarjoajat tarjoavat. Oikean palveluntarjoajan valinnalla voidaan vaikuttaa merkittävästi sekä yhtiön kustannusrakenteeseen, että mahdollistaa entisestään keskittyminen oikeisiin asioihin liiketoiminnan näkökulmasta sekä mahdollistaa yrittäjän tai yrityksen talousjohdon keskittyminen varsinaiseen liiketoimintaan. Palveluita kartoittaessa on hyvä pohtia olisiko liiketoiminnalle hyödyksi esimerkiksi ulkoistetut controller-palvelut tai ulkoistettu johdon kuukausiraportointi vai riittääkö perinteisempi kirjanpito.

Lue lisää kirjanpidon ja taloushallinnon hinnoittelusta täältä.

ProPlaza on uudenlainen palvelu, jonka avulla tavoitat lähialueesi tilitoimistot helposi yhdellä tarjouspyynnöllä. Asiakkaita etsivät tilitoimistot ottavat sinuun yhteyttä, eikä sinun tarvitse soitella kaikkia läpi!

Lähetä tarjouspyyntö

Tarjouspyynnön lähettäminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään.

Uusimmat artikkelit

Hyvä kirjanpitäjä on asiakkaansa neuvonantaja

18.9.2017

Kiristyvä sääntely haaste pienemmille tilintarkastajille

5.9.2017

EU-komissiolta lakiesitys: tilitoimiston ilmoitettava verojen välttelystä viranomaisille

30.8.2017

Tilintarkastus tukee yritysten kasvua

15.8.2017